Om deze video te kunnen bekijken heeft uw browser de gratis Flash plugin nodig

Crescendo uit Zevenaar winnaar 13e Jeugdorkestenfestival

 

Het gelegenheidsdorkest van Crescendo uit Ooij-Zevenaar sleepte afgelopen zondag de wisseltrofee in de wacht in de categorie gevorderde jeugdorkesten tijdens het 13e Jeugdorkestenfestival.

Op zondag 22 januari jl. werd het 13e Jeugdorkestenfestival gehouden in de Bizetzaal van Muziekschool Oost-Gelderland in Doetinchem. In totaal waren er 7 deelnemers waaronder ook een Duits jeugdorkest. Het gelegenheidsorkest van Crescendo dat bestond uit muzikanten van het  opleidingsblazersorkest en het jeugdslagwerkorkest bracht onder leiding van dirigent Maarten Zaagman de stukken ‘Sorry’ van Kiteman, ‘Intoxicated’ van Martin Solveig en ‘Adventure of a lifetime’ van Coldplay ten gehore en scoorde hier hoge ogen mee bij de jury.

De aanmoedigingsprijs, een bronzen beeld van kunstenaar Jozef Kemperman met de titel “ik geef je vleugels”, ging naar het leerlingenorkest van muziekvereniging Excelsior uit Winterswijk dat onder leiding stond van Gerald Roerdinkholder. De jury bestond op deze dag uit Tijs Huisman en Henk Lubberdink.

 

Kijk voor foto's op onze facebookpagina

 

Meer filmpjes op ons Youtubekanaal. Klik hier!

Nujij.nl