Om deze video te kunnen bekijken heeft uw browser de gratis Flash plugin nodig

6e editie IMF weer een groot succes

 

DOETINCHEM- . Leerlingen van vier de scholen in het voortgezet onderwijs in de regio schotelden de bezoekers een gevarieerde en boeiende avond voor.

Het Isala college, het Ulenhof college, het Ludgercollege en het Rietveld Lyceum hebben samen met Muziekschool Oost-Gelderland en ArtEZ conservatorium een mooi samenwerkingsverband opgezet waarmee jong, muzikaal talent de ruimte krijgt zich muzikaal te ontwikkelen. Het IMF is één van de hoogtepunten in deze samenwerking. Tijdens het festival strijden verschillende leerlingen van de scholen om vier prijzen. Twee in de categorie ‘pop’ en twee in de categorie ‘klassiek’. In beide categorieën zijn zowel een publieksprijs als een vakjuryprijs te winnen.

Het programma van de zesde editie van het IMF was met 15 onderdelen zeer afwisselend. Sterke solistische optredens werden afgewisseld met duo’s, trio’s en een popband. In het programma lieten ook de muzikanten van de vooropleiding conservatorium van zich horen, voor hen was deze avond tevens een beoordelingsavond. Dat was ook het geval voor studenten van de opleiding Sound en Vision van het Rijn IJsselcollege. Zij deden hun proefexamen op het gebied van licht en geluid en dat zag er veelbelovend uit en ook het geluid was over het algemeen goed verzorgd.

“De vier acts die nu gewonnen hebben zijn terechte winnaars, maar de verschillen zijn bijzonder klein. Het was voor ons als jury een hele moeilijke keuze dit jaar”, aldus muziekschool directeur Henk Lubberdink die samen met Marcel Savelkoul (musicus/coördinator ArtEZ) en Remco Wijnands (pianodocent muziekschool Oost-Gelderland en popmuzikant bij Saint ’n Sinners) de jury vormde.

Het publiek kon stemmen op alle deelnemende muzikanten en in de categorie pop kreeg gitariste Janna Baerends (Ulenhofcollege) de meeste stemmen. Met haar zelf geschreven nummer ‘Time goes by’ wist zij het publiek te boeien. Dat was zeker ook het geval bij het piano duo Job Römer en Wietse Uittenbogaard (beiden Ulenhofcollege). Zij speelden op twee piano’s de themamuziek van computergame ‘Twilight of the Gods’ en deden dat zeer geconcentreerd en volledig uit het hoofd.

De vakjury was het meest onder de indruk van de popband van het Ludgercollege met het nummer ‘The chicken’ van Jaco Pastorius. Veerle den Hartog, Pelle Steverink, Bart Schuurman, Timo van de Sande en Gerben Hobelman speelden dit nummer volgens de jury “zeer funky en met het juiste gevoel.” In de categorie klassiek mocht pianist Derk-Jan Terpstra (Rietveld Lyceum) met een zeer overtuigende vertolking van ‘Besame mucho’ zich als winnaar laten feliciteren.

De prijzen voor de publiekswinnaars betreffen een uur coaching op het ArtEZ college en een demo opname, aangeboden door Sound & Vision. Derk-Jan Terpstra kreeg een waarde cheque van € 200 aangeboden door Eric Sloot Pianoservice en datzelfde bedrag was ook door Brugman Muziek in Gaanderen beschikbaar gesteld voor de winnende act in de categorie pop.

 

Voor sfeerfoto's kun je terecht op onze facebookpagina: www.facebook.com/muziekschooloostgelderland

Voor de filmopnames die deze avond zijn gemaakt door de studenten van Sound&Vision klik je op de volgende link: YouTube pagina van MuziekschoolOG

 

 

 

Nujij.nl