HAFA

 

Dit is een opleiding speciaal voor leden en aspirant-leden van drumbands, harmonie- en fanfareorkesten en brassbands. Er zijn 4 niveaus: A, B, C en D. De opleiding en de examens vinden plaats onder toezicht van de landelijke koepelorganisatie Stichting Certificering Kunsteducatie en Amateurkunst.

Het aantal Hafa-orkesten in het werkgebied is groot, zo'n 50 orkesten. Muziekschool Oost-Gelderland heeft op dit moment zo'n 450 Hafa-leerlingen.

 

Leslocatie

De lessen worden gegeven op de vestigingen in Doetinchem, 's-Heerenberg en Ulft, maar ook op locatie bij de verenigingen zelf. Bij voldoende leerlingen van één vereniging voor één bepaald instrument, kunnen de lessen op locatie worden gegeven. Zo worden er bijvoorbeeld slagwerklessen gegeven in Beek, Gaanderen en Wehl, klarinet-/ saxofoonlessen in Kilder, Vorden, Wehl, Dinxperlo en Megchelen. Dwarsfluitlessen in Vorden. En op diverse plaatsen worden ook koperlessen gegeven.

 

Opfriscursussen

De muziekschool kan verenigingen verschillende opfriscursussen aanbieden, op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke wensen.

 

Blazersklas (oriëntatiecursus blaasmuziek)

Nieuw in het aanbod is de blazersklas, een nieuwe, laagdrempelige lesvorm voor beginners.Bijzonder aan een blazersklas is dat je een instrument leert spelen én tegelijkertijd vanaf het allereerste begin samenspeelt met andere blaasinstrumenten. Het is eigenlijk een klein 'leerorkest'; een prima beginnerscursus voor mensen die graag samen blaasmuziek willen leren maken. De cursus wordt gegeven in samenwerking met  muziekverenigingen in diverse gemeenten.

 

deelnemers:    beginners; jong en oud, vanaf ca. 9 jaar

groepsgrootte: vanaf 8 deelnemers

cursusduur:     35 lessen van 60 minuten

lesdag/tijd:      in overleg

start:             ntb (bij voldoende deelname)

kosten:           € 105,-*, te betalen in 10 termijnen

aanmelding:    via de muziekverenigingen

instrumenten:  worden beschikbaar gesteld door de verenigingen

 

*Let op: leerlingen van 21 jaar en ouder betalen bovendien 21% BTW 

 

Tarieven

Voor de opleiding Hafa gelden speciale tarieven en voorwaarden. De Hafatarieven zijn opvraagbaar bij de betreffende vereniging. Voor meer informatie ben je welkom bij de schooladministratie.

 

HAFA tarieven schooljaar 2018/2019, gemeente Montferland
betreffende de inwoners van de voormalige gemeente Berghsvp inwoners van de voormalige gemeente Didam doorverwijzen naar het Musiater te Zevenaar

Genoemde prijzen zijn totaalprijzen. Te betalen in max. 10 termijnen


tot 18 jaar    wekelijks   1 x 14 dagen


    20 min 25 min 20 min 25 min


Montferland A 397,50 nvt 198,75 nvt


Montferland B 450,- nvt 225,- nvt


Montferland C en D nvt 480,- nvt 240,-   
Blazersklas, 35 lessen x 60 min.
€105,-

Muzikids 38 lessen

     € 197,50

Vanaf 18 jaar   wekelijks   1 x 14 dagen


    20 min 25 min 20 min 25 min


Montferland A en B 470,- nvt 235,- nvt


Montferland C en D nvt 600,- nvt 300,-


vanaf 21 jaar (peildatum 1 augustus) wordt lesgeld verhoogd met 21% BTW  Hafa examens theorie 20,00*


Hafa examens praktijk 20,00*


*Deze prijzen zijn uitsluitend geldig in combinatie met les bij MOG.
Inschrijvingen zijn voor een geheel schooljaar


Examens en diploma's

Hafa-examens

Leerlingen, die lid zijn van een Hafa-orkest, sluiten de verschillende leerfases af met een verplicht examen voor het diploma A, B, C of D.

Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voordat je aan het praktijkexamen begint

moet je het theorie-examen met goed gevolg hebben afgelegd. Het theoretische deel bestaat uit een pakket van 8 lessen en het examen. De lessen worden klassikaal gegeven. Het theoriemateriaal kun je downloaden via deze website bij het tabblad MUZIEKSCHOOL, examens. 

 

Organisatie

Aanmeldingen moeten voor half november binnen zijn bij de administratie, hier dragen de docenten zorg voor. Natuurlijk in overleg met de leerling. De theorielessen starten in de tweede week van januari.

Het examengeld bedraagt in totaal € 40,- *(€ 20,- voor theorie-examen en € 20,- voor praktijkexamen) * Deze prijzen zijn uitsluitend geldig in combinatie met les bij MOG.

laatste update: 15/5/2018

 

Nujij.nl