Examens en diploma's

 

Schoolexamens

Leerlingen, die lid zijn van een Hafa-orkest, sluiten de verschillende leerfases af met een verplicht examen voor het diploma A, B, C of D. De Muziekschool biedt echter ook leerlingen, die geen lid zijn van een Hafa-orkest de mogelijkheid om een fase af te sluiten met een diploma. Maar dit is niet verplicht. Wie vrijwillig examen wil doen, overlegt eerst met zijn of haar docent. De docent stelt dan vast of je het gewenste muzikale niveau hebt bereikt.

 

Welke instrumenten?

Je kunt op de Muziekschool examen doen op alle instrumenten die vallen binnen de afdeling Klassieke Muziek: dwarsfluit, hobo, bariton/ euphonium, bastuba,klarinet, saxofoon, blokfluit, harp, gitaar, trompet, hoorn, trombone, viool, cello, piano, kerkorgel en slagwerk. Er zijn geen examens voor de afdeling Lichte Muziek.

 

Het examen

Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voordat je aan het praktijkexamen begint moet je het theorie-examen met goed gevolg hebben afgelegd. Het theoretische deel bestaat uit een pakket van 8 lessen en het examen. De lessen worden klassikaal gegeven. 

 

Het theoriemateriaal kan men downloaden door op het gewenste nivo te klikken.

 

De theorie voor het A examen

De theorie voor het B examen

De theorie voor het C examen

De theorie voor het D examen

 

De werkbladen kan men downloaden door op het gewenste werkblad te klikken

Werkbladen voor het A examen

Werkbladen voor het B examen

Werkbladen voor het C examen

Werkbladen voor het D examen

Aanmelding

Aanmeldingen moeten voor 16 november 2018 binnen zijn bij de administratie. De theorielessen starten in de week van 7 januari 2019.

Voor inlichtingen kun je terecht bij de administratie en bij de docent. Inschrijfformulieren vind je bij de administratie.

 

Kosten examens schooljaar 2018/2019 voor leerlingen van de muziekschool:

Theorie-examen € 20,-

Praktijk-examen € 20,-

 

Kosten examens schooljaar 2018/2019 voor niet-leerlingen:

Theorie-examen € 50,-

Praktijk-examen € 50,-

 

 

 

 

Nujij.nl