Om deze video te kunnen bekijken heeft uw browser de gratis Flash plugin nodig

Canto Classico

het podium voor klassieke zang in Doetinchem

in de Driekoningenkapel

 

Twee keer per jaar organiseert Muziekschool Oost-Gelderland een podium voor klassieke zang in de mooie Driekoningenkapel in het hart van het winkelcentrum van Doetinchem. Een avondvulend concertprogramma met een pauze. Het is een open podium voor klassiek geschoolde zangers / zangeressen die graag het solo repertoire willen zingen voor publiek. Men kan ook duo's of terzetten ten gehore brengen.
Aanvang om 20.15 uur.

Zangpedagoge Anna Marie Krijgsman loopt al verscheidene jaren met het idee rond, om een vast podium te organiseren voor klassieke zang. Naast een podium voor haar eigen leerlingen, hoort Anna Marie Krijgsman vaak dat er meer kansen zouden moeten zijn voor de klassieke amateur zangers/zangeressen om op te treden als solist of als duo..

De zangers/zangeressen kunnen dan nu het solorepertoire ten gehore brengen in een mooie ambiance. Zij mogen maximaal 3 werken ten gehore brengen. Dit kan ook gecombineerd worden met andere zangers/zangeressen. Na afloop zal Anna Marie Krijgsman de deelnemers (indien men wenst) voorzien van de nodige tips en adviezen.

De muziekschool zorgt voor professionele pianobegeleiding. Hans Erik Dijkstra, onder meer pianodocent aan Muziekschool Oost-Gelderland, heeft landelijk gezien een enorme staat van dienst als begeleider. Hij werkte o.m. jarenlang als vaste correpetitor op het conservatorium in Den Haag.

Kosten?
Voor het publiek is de toegang gratis. De zangers/zangeressen dienen op de avond zelf een kleine bijdrage van € 5,- te voldoen.
Aanmelden

Men dient zich wel van te voren aan te melden via deze website.
Tevens dient men daar de te zingen titels op te geven. Klik voor het aanmeldformulier op deze tekstregels.

 

Meer info: bel even met Anna Marie krijgsman, via de muziekschool 0314340155 of via haar mobiele nummer 0614319970

Driekoningenkapel, in de Gasthuissteeg 2, onderscheidt zich door historiciteit, exclusiviteit en intimiteit. Op het ranke torentje staat geen haan, maar een zwaan. Dit herinnert aan het gebruik van de kapel door de Lutherse Gemeente gedurende bijna 250 jaar. Nu biedt de kapel de perfecte ambiance voor kleinschalige concerten en bijeenkomsten die de kwalificaties 'stijlvol', 'bijzonder' en 'spraakmakend' verdienen. De accoustiek is geweldig mooi voor klassieke muziek en voor klassieke zang in het bijzonder.

Nujij.nl