DOETINCHEM -  Passietocht door de stad

Op de woensdagavond in de Stille Week, op 28 maart 2018 om half 8, wordt  in Doetinchemvoor de vierde keer  een passietocht gehouden door de stad, geïnspireerd door “The Passion” op de TV.

 

Het startpunt van de tocht is in het Mark Tennantplantsoen achter de Nieuwstad.

Daar zal passende muziek klinken en begint Ina Veldhuizen, predikant van de Protestantse Gemeente Doetinchem,  als verteller het verhaal over de laatste dagen van Jezus’ leven. Het publiek loopt daarna samen met de zangers van een groot projectkoor en begeleid  door muzikanten van muziekvereniging AMDG uit Wehl in een lange stoet achter een verlicht kruis richting het centrum. De route gaat via de Synagogestraat en de Boliestraat naar de Catharinakerk. Daar gaat het verhaal met woorden, zang en muziek verder en vindt ook de afsluiting plaats. In de Catharinakerk treedt naast het projectkoor en muziekvereniging AMDG uit Wehl ook The Vivids, Kwintet Kern-B en het Bizet-Ensemble van Muziekschool Oost-Gelderland op.

 

Publiek is van harte welkom. Wandel mee en beleef deze passietocht.

 

De passietocht wordt georganiseerd door Muziekschool Oost-Gelderland in samenwerking met de Protestantse Gemeente Doetinchem.

 

Muziek passietocht

De muziek van de Doetinchemse passietocht is een verrassende mix van klassieke en lichte muziek.

Onder andere delen uit het Requiem van Fauré, Only You van The Flying Pickets en You'll never walk alone uit de Musical Carousel zullen klinken.

 

Met medewerking van

Kwintet Kern-B

The Vivids

Projectkoor o.l.v. Anna Marie Krijgsman

Pianobegeleiding: Maria Woerde

Fanfare Muziekvereniging AMDG uit Wehl

Bizet Ensemble van Muziekschool Oost-Gelderland o.l.v Birgit Sachtleven en Jos Peulers

 

 

 

 

 

 

 

Nujij.nl