Dwarsfluit

De dwarsfluit,we noemen hem meestal gewoon `fluit`, heeft een bijzonder mooie klank en is een fantastisch veelzijdig instrument om te bespelen. Je kunt er allerlei soorten muziek op spelen uit alle tijden, van de middeleeuwen tot de moderne tijd, klassiek, pop en jazz. Bovendien heb je met een fluit veel mogelijkheden tot samenspel: in een symfonieorkest,in een harmonieorkest of in kleinere ensembles.
Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met fluitspelen,vanaf ongeveer 7 jaar, afhankelijk van de lichamelijke bouw. Een maximum leeftijd is er niet. Een vooropleiding is niet perse nodig, eerst AMV is niet verplicht. Het dragen van een beugel vormt normaal gesproken geen belemmering om fluit te kunnen spelen.

Tips en adviezen
Om de geschiktheid voor het instrument te bekijken is het goed om advies in te winnen bij een van de fluitdocenten. Zij kunnen bepalen of het wellicht raadzaam is voor de jongere ,kleinere kinderen te beginnen op een fluit met een gebogen kop of op een `dinofluit`. Ook kunnen ze advies geven over de aanschaf van een fluit. Er is eventueel een mogelijkheid tot de zgn. huurkoop

Dwarsfluitles voor jeugd t/m 12 jaar

Dwarsfluitles voor jongeren t/m 14 jaar

Dwarsfluitles voor jongeren 15 jaar en ouder

Dwarsfluitles voor volwassenen

Dwarsfluit-ensemble (volwassenen)

4 lessen gevonden


Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen