Saxofoon

Een saxofoon is een blaasinstrument met een conische (ze worden van het mondstuk naar het bekeruiteinde toe breder), meestal S-vormige buis waarop kleppen zijn aangebracht om de verschillende toonhoogten te kunnen spelen. De saxofoon werd in 1840 ontwikkeld door de Belgische bouwer van muziekinstrumenten Adolphe Sax (1814-1894), naar wie het instrument ook is vernoemd. Sax wilde een instrument maken dat de souplesse van de strijkers had maar ook de dynamische mogelijkheden van het koper (luid) en de klankmogelijkheden van het hout. Hij had een instrument voor ogen dat alle goede eigenschappen van de klassieke orkestinstrumenten in zich zou verenigen. De saxofoon wordt niet tot de koperblazers gerekend, maar zoals alle rietblaasinstrumenten tot de houtblazers.

Mocht je plannen hebben om saxofoon of klarinet te gaan spelen kom gerust eens naar een open dag van de muziekschool. We geven jullie graag goede en eerlijke adviezen bij de aanschaf van een goed en betaalbaar instrument. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.
Wat veel mensen ook niet weten is, dat als je lid wordt van een muziekvereniging, je vaak gratis een instrument kunt lenen !! Handig toch !!

Saxofoonles voor jeugd t/m 12 jaar

Saxofoonles voor jongeren t/m 14 jaar

Saxofoonles voor jongeren 15 jaar en ouder

Saxofoonles voor volwassenen

Saxofoonles (lichte muziek) voor jeugd t/m 12 jaar

Saxofoonles (lichte muziek) voor jongeren t/m 14 jaar

Saxofoonles (lichte muziek) voor jongeren 15 jaar en ouder

Saxofoonles (lichte muziek) voor volwassenen

8 lessen gevonden

pagina 1 van de 2


Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen