Waldhoorn

De hoorn hoort bij de koperen blaasinstrumenten. Het is eigenlijk een opgerolde koperen buis. Gelukkig maar want de buislengte van een enkele hoorn is bijna 3 meter.
De hoorn is bekend om zijn mooie, warme klank. Je kunt er flink op schetteren maar ook fluisterend zacht op spelen. Het is echt een orkestinstrument en is te vinden in fanfares, harmonieorkesten en symfonieorkesten. De hoorn is ook steeds vaker in de jazzmuziek te horen. In filmmuziek is de hoorn vaak prominent aanwezig, vooral bij heldhaftige, of juist romantische stukken.

Hoe te beginnen als hoornist.
Er zijn veel merken en soorten hoorns in verschillende prijsklassen. Ook speciale ‘kinderhoorns’ Dat zijn hoorns die kleiner opgerold zijn en daardoor gemakkelijker vast te houden als je nog niet zo groot bent. (ze klinken hetzelfde als een gewone, grote hoorn)
Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een hoorn te komen:
1. (huur)kopen. Het is altijd verstandig vóór aanschaf van een instrument contact op te nemen met de hoorndocent.
2. Je aanmelden bij een muziekvereniging. Je mag dan een hoorn van die vereniging gebruiken en je hebt gelijk een leuk orkest om in te spelen. Nog een voordeel is dat je dan korting op de lessen bij de muziekschool kan krijgen.

Waldhoornles voor jeugd t/m 12 jaar

Waldhoornles voor jongeren t/m 14 jaar

Waldhoornles voor jongeren 15 jaar en ouder

Waldhoornles voor volwassenen

4 lessen gevonden


Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen