MuziekStart! Algemeen

MuziekStart! (een alternatief voor AMV Algemene Muzikale Vorming) is een tweejarige cursus voor leerlingen uit groep 4 en 5 van de basisschool en voor kinderen van scholen voor speciaal onderwijs. Centraal staan zingen, muziek maken, bewegen en een scala aan muzikale spelletjes. Het belangrijkste is dat kinderen leren hoe leuk het is om muziek te maken. We besteden aandacht aan maat, ritme en de vorming van het muzikale gehoor van uw kind.

Ook maken de kinderen kennis met het notenschrift. De kinderen leren omgaan met blokfluit, ukelele en evt. mondharmonica, xylofoon, handtrommels en ander klein slagwerk. De blokfluit en mondharmonica kunnen via de muziekschool worden aangeschaft. U wordt hierover tijdig bericht. NB. Bij veel basisscholen is het 1e cursusjaar MuziekStart! onderdeel van het lesprogramma van groep 4. In dat geval hoeft u uw kind niet aan te melden voor het 1e jaar.

In het tweede jaar van MuziekStart! wordt veel aandacht besteed aan de keuze van eventuele vervolglessen: 'Welk instrument is geschikt voor mijn kind?' Daarnaast zijn er activiteiten op de muziekschool, zoals een Instrumenten Doe Dag en een Open Huis. Aan het einde van de cursus organiseren we een feestelijke presentatie waarbij de kinderen die de tweejarige cursus hebben voltooid een muziekdiploma krijgen. Tijdens een 10-minutengesprek krijgt u gericht advies over de muzikale mogelijk­heden van uw kind.

U kunt uw kind direct online aanmelden via onze website. Stuur het ingevulde aanmeldingsformulier zo spoedig mogelijk naar de Muziekschool. De plaatsings­mogelijkheden zijn namelijk beperkt. Het kan dus gebeuren dat een bepaalde cursus is volgeboekt, zelfs als u uw kind vroegtijdig heeft aangemeld.

Bij onvoldoende belangstelling voor een bepaalde cursusplaats, kan de cursusplaats komen te vervallen en wordt er een alternatief aangeboden op een andere locatie.

Uiterlijk één week voor de eerste les ontvangt u een schriftelijke oproep.

MuziekStart! is een uitstekende voorbereiding op het spelen van een instrument. Natuurlijk kan uw kind ook zonder MuziekStart! met instrumentale lessen beginnen. Maar de lessen MuziekStart! dragen bij aan een goede voorbereiding.

Kinderen met een afgeronde opleiding MuziekStart! (2 jaar) krijgen voorrang bij plaatsing voor instrumentale lessen.

3 lessen gevonden


Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen