Bands

Bands voor jongeren

Bespeel je een instrument of zing je en lijkt het je gaaf om in een band te spelen? Of heb je er al in gespeeld en wil je nog een jaar? Overleg dan met je docent en meld je op tijd aan (voor 1 oktober), want docenten en bandleiders stellen aan het begin van elk schooljaar jongerenbands samen. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven welke muziekstijl je voorkeur heeft. We proberen daar bij de indeling zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Popmuziek

Speel of zing je in een band, dan leer je nummers uit het poprepertoire: van softpop tot hardrock. Hierbij heb je zelf ook inbreng. Stel je voor: je favoriete covers spelen of misschien wel songs van jezelf of van je bandleden zingen.

Jazzmuziek

In een jazzband (That's Jazz) leer je -op basis van liedjes en thema's in swing, latin en blues- hoe je kunt improviseren. Je ontdekt wat je kunt doen met ritme, timing, harmonie en akkoorden. Bij voldoende belangstelling voor de muziekstijl jazz gaan we van start.

Optreden

Als je in een band speelt, dan wil je natuurlijk ook optreden. Het liefst in een sfeervolle zaal, compleet met versterkers, effectapparatuur en mooie belichting. Want familie, vrienden en bekenden gun je een sfeervolle omgeving om optimaal te genieten van jouw band. Nou, daar zorgen we voor. Regelmatig organiseren we speciale muziekhappenings, bijvoorbeeld in onze Plug & Play zaal in de Muziekschool in Doetinchem en in de popzaal van de Dru Cultuurfabriek in Ulft. Ook wordt er opgetreden op buitenpodia in de binnenstad van Doetinchem, café Merleyn en schouwburg Amphion.

Repetities

Bandrepetities (30 x 50 minuten) vinden wekelijks op maandag t/m vrijdag plaats. Dag en tijd worden per band in overleg gepland.

Bands voor volwassenen

Heb je muziekles, ben je 18+ enb heb je zin om lekker in een band te spelen? Overleg dan met je docent en geef je op voor Goud van Oud. Een band voor gitaristen, toetsenisten, blazers, drummers en zangers van allerlei leeftijden. Ze spelen tophits van vroeger, goud van oud. Dus makkelijk herkenbaar repertoire. Natuurlijk treed je ook op. In onze Plug & Play zaal in de Muziekschool in Doetinchem en in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Ook wordt er opgetreden op buitenpodia in de binnenstad van Doetinchem en café Merleyn.

Repetities

De repetities duren 100 minuten en zijn eens in de 14 dagen. Dag en tijd worden in overleg vastgesteld.

Bandcoaching

Steeds meer bestaande bands gebruiken de kennis en ervaring van onze docenten om hun prestaties naar een hoger niveau te brengen. Onze aanpak is eenvoudig en professioneel. Samen met de bandleden stellen we een plan op dat onder begeleiding van onze docenten wordt uitgevoerd. Wil je meer weten? Bel de muziekschool en vraag naar de coördinator Lichte Muziek Hein de Jong. Een oriënterend gesprek is zo geregeld.

kosten: Prijs is afhankelijk van het maatwerk dat u wenst.

4 lessen gevonden