Slagwerk

Onder slagwerk in het algemeen wordt in de muziek verstaan: de muziekinstrumenten die men doorgaans door middel van een slagtechniek bespeelt, zoals de diverse soorten trommels, bekkens en kleinere instrumenten zonder specifieke toonhoogte. Voorts bestaan er slagwerkinstrumenten met een specifieke toonhoogte, zoals de pauken en de gong. Het drumstel (een combinatie van trommels, bekkens en soms ook percussie-instrumenten)wordt veelal gebruikt in pop- en rockbands, in jazzmuziek en steeds vaker in orkestverband.

Onder percussie-instrumenten worden meestal kleinere slagwerkinstrumenten verstaan en een aantal instrumenten uit de niet-westerse muziek, zoals claves, conga, bongo en djembé. Percussie-instrumenten worden ook in een orkest gebruikt, zoals woodblock, beatring en koebel. In een orkest bestaan wel speciale, genummerde percussiepartijen. Percussie 1 is meestal de drums, percussie 2 en 3 zijn meestal de kleine instrumenten in combinatie met een grote trom of bekken (cymbal a deux).

Naast pure percussie-instrumenten zonder een duidelijk gedefinieerde toonhoogte bestaan er ook slagwerkinstrumenten, die duidelijk een melodie of harmonie (akkoorden) kunnen voortbrengen.

Slagwerkles voor jeugd t/m 12 jaar

Slagwerkles voor jongeren t/m 14 jaar

Slagwerkles voor jongeren 15 jaar en ouder

Slagwerkles voor volwassenen

4 lessen gevonden