Angela Hesseling


Mijn naam is Angela Hesseling en muziek is mijn passie! Uren kan ik naar muziek kijken en luisteren.
In mijn vrije tijd ben ik dan ook veel met muziek bezig, met name zingen en gitaar spelen.

Op de Pabo specialiseerde ik me op het vakgebied muziek en al snel na het behalen van mijn diploma werd ik muziekvakleerkracht op 5 basisscholen. Tijdens de muzieklessen kon ik mijn opgedane muzikale kennis goed gebruiken en toepassen en heb ik jarenlang veel ervaring opgedaan met het instuderen van bijvoorbeeld groep 8 musicals. Veel workshops en muzikale studies verder heb ik mezelf verrijkt op het muzikale werkvlak.

Na jarenlang voor de klas te hebben gestaan, waarbij muziek nog altijd een plek kreeg, heb ik het vak van muziekdocent sinds een aantal jaren weer op kunnen pakken. Het voelt als thuis komen om hier dagelijks, met daarnaast ook nog mijn eigen coachingspraktijk, mee bezig te kunnen zijn!
Kinderen te stimuleren in muziek blijft een fantastische uitdaging!

Met enthousiasme, passie en energie probeer ik kinderen in basisschoolleeftijd te laten ervaren hoe leuk muziek is! Dit in alle facetten zoals zingen, bewegen, improviseren, muziek maken, luisteren naar muziek en nog veel meer. Tijdens deze lessen vind ik het ook belangrijk om naar het kind zelf te kijken, zodat ze binnen de lessen leren ontdekken en ze zichzelf durven uiten in muziek. Al vaak heb ik gezien dat kinderen uit hun schulp kruipen en er hele verrassende en muzikale kwaliteiten naar boven komen.
Ik ben dan ook voorstander van Méér Muziek in de Klas, waar ik probeer bij te dragen in de stuurgroep hiervan.
Zo belangrijk om te beginnen met het stimuleren van muziek als je nog kind bent!

Blij dat ik me ook bij Amphion Muziekschool aan heb kunnen sluiten en hier samen werk met een fijn team van MuziekStart!-docenten, waarmee we regelmatig in overleg zijn om het muziekonderwijs op een goede manier vorm te kunnen geven.

Lessen

Zoek binnen alle lessen.