Cindy Leyenaar

Als ervaren dansdocent geef ik vele jaren danslessen. Eerst in dienst van Amphion Muziekschool én vanaf januari 2020 sla ik een nieuwe weg in. Ik ga dan voor mezelf beginnen...onder de naam:

Dans & Balletstudio Bergh

Het lesgeven is voor mij inspirerend en heel leuk door het contact met de leerlingen,....van dreumes naar volwassenen.

Dansen is mijn passie. Als dansdocent zie ik het als mijn taak om naast het werken aan danstechniek, houding, discipline, creativiteit, expressie en muzikaliteit, de passie en liefde voor dans over te brengen aan de leerlingen.

Bij de jongste kinderen staat daarbij het element fantasie centraal, maar ook verkenning en vertrouwen, zodat de les aansluit bij hun taal en hun belevingswereld. En met als uitgangspunt dat dansplezier voorop staat.

Ik probeer op een verantwoorde, educatieve wijze mijn bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van mijn leerlingen.

Ik ben er ook trots op dat gaandeweg steeds meer jongetjes balletlessen gaan volgen en dat juich ik van harte toe. " Zo bijzonder om te zien, meisjes en jongens in één groep samen met elkaar bewegen en dansen. " Dansen is voor iedereen !! “

Naast het lesgeven geef ik ook workshops bij verschillende instellingen, waaronder kinderopvang, peuterspeelzalen, basisscholen en voortgezet onderwijs etc. en maak ik choreografieën (voor o.a. dansvoorstellingen, projecten, musicals) !!

Opleiding: ik volgde de vooropleiding dans in Enschede, daarna ging ik naar de HBO Dansacademie in Arnhem (Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ). Als dansdocent ben ik opgeleid in de stijlen klassiek ballet, jazzdans en moderne dans.