Eline Martinius

Eline Martinius begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen.

Zij studeerde aan de conservatoria in Utrecht en Arnhem.Tijdens haar studie maakte zij deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Adam Gatehouse en Ed Spanjaard, waarmee zij tournees maakte naar Schotland en Itali√ę. In 1991 studeerde zij af als Docerend musicus waarna zij een beurs ontving om in Amerika te studeren voor een Master Degree. Hier maakte zij deel uit van de 1e violen van de √úniversity of Louisvile Symphony Orchestra. Zij behaalde in 1993 haar Master of Music Degree. Aan het conservatorium in Arnhem haalde zij het diploma Uitvoerend musicus.

Eline heeft gewerkt bij verschillende muziekscholen, Boogie Woogie in Winterswijk, De Plantage in Tiel en Muziekschool Zuid-Oost Veluwe in Dieren. Daarnaast heeft Eline een aantal jaren geremplaceerd in Het Gelders Orkest. Zij is actief geweest in verschillende ensembles en kamerorkesten, o.a. het Doesburgs Kamerorkest, Camerata en Het Gelders Strijkoctet. Van 1994 tot 1998 zat zij in het Brabants Kamerorkest (later Musica Ducis) in Den Bosch, In 1997 en 1998 heeft Eline les gehad van Theodora Geraets. Ook heeft zij Masterclasses Kamermuziek gevolgd bij Joan Berkhemer en Esther Apituley. Momenteel zit zij in het Strijktrio De Seranata's met leden van het Gelders Orkest.

Sinds juni 2016 is zij werkzaam als viooldocente bij Muziekschool Oost-Gelderland.
Lesgeven en kennis doorgeven vindt zij heel erg leuk om te doen. Zowel aan jong, vanaf 4 jaar, als oud(er)! Een enthousiast en fijn contact met de leerlingen staat daarbij centraal.