Emile ter Schegget

Emile ter Schegget is een Nederlandse blokfluitist geboren te Utrecht in 1998, maar opgegroeid in Zuid-Frankrijk.

Zijn muzikale opleiding begon toen hij op twaalfjarige leeftijd ging studeren bij Cécile Orsini aan het Conservatorium van Bordeaux. Hij genoot daar van de uitmuntende en dynamische omgeving met docenten, zoals Aurélien Delage, Kévin Manent-Navratil, Guillaume Rebinguet-Sudre & Céline Cozien.

Na het afstuderen in Bordeaux, toen hij 17 was, ging Emile studeren aan de prestigieuze Schola Cantorum Basiliensis bij Prof. Conrad Steinmann. Daar heeft hij ook een middeleeuwse muziekopleiding gevolgd bij Corina Marti en ontdekte hij de vreugde van het zingen als bariton tijdens zijn lessen met Sebastian Goll. Hij behaalde zijn bachelorsdiploma in 2018 met het hoogste cijfer.

Op het ogenblik is Emile met een specialisatie bezig op het Utrechtse Conservatorium bij Heiko ter Schegget, waar hij een bijzondere interesse ontwikkelt voor originele instrumenten. Dit moedigt hem aan om het ambachtelijke werk van blokfluitbouwer uit te gaan oefenen.

Emile houdt van het uitvoeren van muziek, van de middeleeuwen tot en met de hoog-barok periode en zelfs moderne muziek. Hij heeft de gelegenheid gehad om in geheel Europa op te treden in verschillende zettingen: als solist en in kamermuziekensembles, alsook in renaissance consorten zoals Ensemble Désinence (NL/JP), en in orkesten zoals Capriccio Barokorchester (CH) en Ensemble Locatelli (IT).

Sinds september 2019 geeft Emile blofluit en ensembleles aan de Muziekschool Oost-Gelderland in Doetinchem.

https://www.emileterschegget.com --- YouTube


Zin in een mooi, zacht en melodie-rijk instrument te leren spelen? Of wil je graag samen muziek te ontdekken?
Neem snel een proefles!