Hein de Jong

Mijn naam is Hein de Jong. Ik ben geboren in Doetinchem en heb in mijn jeugd AMV-, piano- en slagwerkles gehad op de muziekschool waar ik nu zelf les geef. Daarnaast was ik van mijn zesde tot vijftiende jaar tamboer bij de drumband van de Doetinchemse Harmonie.

Na de Havo heb ik aan het conservatorium in Arnhem klassiek slagwerk gestudeerd en vervolgens in Hilversum (nu gefuseerd met Amsterdam) lichte muziek melodisch slagwerk. Daarnaast heb ik verschillende masterclasses voor vibrafoon gevolgd onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Wenen en via een studiebeurs in New York.

In 1984 ben ik begonnen als slagwerkdocent aan, zoals het destijds heette, Muziekschool Doetinchem. Daarvoor heb ik enkele jaren les gegeven aan de toenmalige muziekschool in Gendringen. Behalve als slagwerkdocent en ensembleleider ben ik sinds een aantal jaren ook coördinator lichte muziek bij Amphion Muziekschool.

Bij Muziekuitgeverij de Haske zijn twee studieboeken voor vibrafoon van mij verschenen. Naast mijn werk als slagwerkdocent ben ik als jazzvibrafonist regelmatig actief in verschillende formaties in binnen- en buitenland en heb ik als zodanig aan diverse CD-opnames meegewerkt.