Kirsten van Oort

Op mijn twaalfde jaar ben ik begonnen met pianolessen aan de muziekschool in Doetinchem. Na de blokfluitlessen wist ik eigenlijk niet eens zeker welk instrument ik graag zou willen spelen. Maar omdat mijn ouders een piano cadeau kregen, gingen mijn zusjes en ik op pianoles. Al na een paar lessen was ik helemaal verkocht, dit was hét muziekinstrument voor mij. Ik was op mijn twaalfde al helemaal gek op de muziek van Beethoven, Bach en Ravel.
Na de middelbare school ben ik uiteindelijk toch op het Conservatoruim in Enschede beland. Daar heb ik naast klassiek piano ook theorie der muziek gestudeerd. Bij deze laatste studie heb ik veel geleerd over muziekgeschiedenis maar ook hoe je iemand kan leren ‘horen’.
Van muziek maken krijg ik altijd veel energie. Het is leuk om piano te spelen, want er is zoveel mooie muziek gemaakt voor dit instrument. Maar nog leuker vind ik het om samen te musiceren, zowel in een klassieke als lichte stijl. Ik speel zelf piano in een bigband en sinds kort ook in een jazztrio.
Sinds 2000 geef ik les bij Amphion Muziekschool. En ik hoop dat mijn leerlingen net zoveel plezier aan pianospelen beleven als dat ik doe!

Kirsten van Oort

06-37479739

kirstenvanoort@icloud.com