Leo Mongula

Ik ben Leo Mongula.Ik kom uit Arnhem.Sinds jaar en dag ben ik werkzaam als basgitaardocent aan de muziekschool in Doetinchem.
Dit doe ik dus aan de hand van basgitaarlessen, maar ook geef ik les aan beginnende popbands en doe ik aan bandcoaching.

In mijn lessen wordt er gewerkt aan je houding en repetoire opbouw in de eerste 2 jaar. Een stukje linker en rechterhand techniek en leesvaardigheid, op je instrument met name (de noten op je hals)
worden in die periode ook behandeld.In de jaren die volgen en voor gevorderde leerlingen hou ik me verder bezig met; uitzoeken van baslijnen op gehoor,ingaan op specifieke stijlen ,verdere groove ontwikkeling,ander technieken zoals slapping,plectrum techniek……..etc.

Tijdens mijn opleiding aan het conservatorium in Hilversum ben ik in diverse bands gaan spelen,diverse projecten en sessie’s. Hierdoor kwam ik al gauw in aanraking met verschillende muziekstijlen die mijn manier van spelen hebben beinvloed.De vrijheid van Jazz, het degelijke van rock,vastomlijnde korte grooves van de funk etc.
Elke keer weer een specifiek gevoel geven aan die stijlen maakt het basleven weer een stuk prettiger. En als je dit allemaal kan combineren in je spel……dan is het een groot FEEST.

Ook na mijn opleiding en tot nu toe ben ik actief met optreden,sessie’s, losse projecten.
Op moment van schrijven ben ik nu bezig met Jurgenrijkersband ,Andrew's night out, 70's Unplugged ,Bobeastshowband. Invalbassist bij Magic of Jeans,Soulfood band.De coverband dance band Jamx. Invalbassist groove bigband Licks & Brains olv. Rolf Delfos .

Downloads :Aanmeldingsformulier/Info/lesvoorwaarden, ga naar www.lemomusicbase.nl

Have Fun and be dedicated

Afspelen