Miranda Loff

Ik ben Miranda Loff, geboren op 27 maart 1973 in het dorpje Losser. Opgroeiend in een muzikaal nest kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en dan met name de harmoniemuziek. Door het sprookje “Peter en de Wolf” van Sergey Prokofiev werd de dwarsfluit mijn favoriete instrument.

Na de middelbare school volgde dan ook een opleiding aan het Conservatorium in Enschede, waar ik studeerde bij Ferenc Hutyra en Hans Nijman. Tijdens de studie volgde ik masterclasses bij diverse internationale fluitisten. In mei 1998 behaalde ik mijn diploma voor Docerend Musicus en ben ik mijn studie met een masteropleiding gaan vervolgen.

Diverse banen als muziekdocent volgen elkaar op bij zowel muziekverenigingen als muziekscholen in de regio Twente/Achterhoek. Ook remplaҫeerde ik bij diverse orkesten, waaronder de Luchtmachtkapel, de JWF kapel en de JWFKMK kapel. Ook heb ik mijn medewerking verleent aan diverse cd-producties, waaronder een cd van cabaretier Herman Finkers en een cd van de Urker Zangers.

Tegenwoordig combineer ik het moederschap met een baan bij Amphion Muziekschool, waar ik les geef op dwarsfluit en piccolo en Muziekstart! lessen verzorg. Daarnaast dirigeer ik een jeugdorkest en speel ik bij Harmonie Excelsior uit Winterswijk. Ook werk ik mee aan korte orkestprojecten, val in bij diverse orkesten en verzorg workshops fluit en piccolo. En af en toe treedt ik ook op als solist.

Afspelen