Remco Wijnands

Mijn naam is Remco Wijnands. Ik ben pianodocent aan Muziekschool Oost Gelderland. Het levenslicht zag ik in 1981, en zo ongeveer vanaf die tijd bestaat mijn leven voor een groot deel uit muziek! Allerlei instrumenten en stijlen zijn in de loop der jaren de revue gepasseerd, maar vooral de piano ben ik altijd trouw gebleven!
Ondanks dat ik toetsenist was in een coverband, baritonsaxofoon speelde in een klassiek kwartet, de basgitaar uitprobeerde op school, en tenorsaxofoon speelde in een harmonieorkest, ben ik na de middelbare school Piano Klassieke Muziek gaan studeren aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, alwaar ik in 2003 afgestudeerd ben. Mijn docenten waren Arthur Hartong en Frank van de Laar, en hen ben ik zeer dankbaar voor alles wat ik geleerd heb! Tijdens mijn studie volgde ik veel vakken in de lichte muziek, waaronder pianolessen bij Rob van de Broeck en Frank Verhoef.
Sinds mijn afstuderen ben ik actief in het onderwijs. Eerst op De Muzehof in Zutphen, en vanaf 2004 bij Muziekschool Oost Gelderland, waar ik naast pianolessen ook nog bandcoaching geef. Ik doe mijn werk met veel plezier, speel piano met veel plezier, en probeer dit over te dragen aan mijn leerlingen!
Naast docent speel ik in een druk bezette (cover)band, genaamd HIKE. Hier ben ik voornamelijk de bassist (ik kon dit instrument toch niet laten liggen) en presentator, maar ben soms ook nog achter de toetsen te vinden of neem de altsaxofoon ter hand.