Roosmarijn Tuenter

Roosmarijn Tuenter

Als 4-jarig meisje hoorde ik iemand viool spelen en ik wist meteen dat dit mijn instrument was. Het raakte de ‘gevoelige snaar’. Net als menig ander strijker startte ik met klassiek maar op de middelbare school sloeg ik een andere weg in en begon ik met improviseren. Ik merkte hoe bevrijdend het was om jezelf uit te drukken met je instrument, zonder daarvoor noten nodig te hebben. Samen improviseren vind ik een van de mooiste dingen om te doen. Het is net alsof je zonder na te denken een trein instapt en niet weet waar de reis gaat eindigen.

In juni 2017 ben ik afgestudeerd van de Musician 3.0 opleiding (Creating, Performing, Communicating) aan het Conservatorium in Utrecht. In deze periode heb ik onderzoek gedaan naar het bespelen van mijn altviool op een onconventionele manier. Door het gebruik van effect pedalen en het zoeken naar nieuwe geluiden en manieren van songwriting, heb ik een unieke sound ontwikkeld.

Inmiddels heb ik met mijn eigen muziek op podia in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Zweden en Frankrijk gestaan en hoop ik nog vele jaren iedere dag met muziek bezig te zijn!