Harmonie en Fanfare opleiding (Hafa)

Dit is een opleiding speciaal voor leden en aspirant-leden van drumbands, harmonie- en fanfareorkesten en brassbands. Er zijn 4 niveaus: A, B, C en D. De opleiding en de examens vinden plaats onder toezicht van de landelijke koepelorganisatie Stichting Certificering Kunsteducatie en Amateurkunst. Het aantal Hafa-orkesten in het werkgebied is groot, zo'n 50 orkesten. Amphion Muziekschool heeft op dit moment zo'n 450 Hafa-leerlingen.

Leslocatie

De lessen worden gegeven op de vestigingen in Doetinchem, 's-Heerenberg en Ulft, maar ook op locatie bij de verenigingen zelf. Bij voldoende leerlingen van één vereniging voor één bepaald instrument, kunnen de lessen op locatie worden gegeven. Zo worden er bijvoorbeeld slagwerklessen gegeven in Beek, Gaanderen en Wehl, klarinet-/ saxofoonlessen in Kilder, Vorden, Wehl, Dinxperlo en Megchelen. Dwarsfluitlessen in Vorden. En op diverse plaatsen worden ook koperlessen gegeven.

Opfriscursussen

Amphion Muziekschool kan verenigingen verschillende opfriscursussen aanbieden, op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke wensen.

Blazersklas (oriëntatiecursus blaasmuziek)

Nieuw in het aanbod is de blazersklas, een nieuwe, laagdrempelige lesvorm voor beginners.Bijzonder aan een blazersklas is dat je een instrument leert spelen én tegelijkertijd vanaf het allereerste begin samenspeelt met andere blaasinstrumenten. Het is eigenlijk een klein 'leerorkest'; een prima beginnerscursus voor mensen die graag samen blaasmuziek willen leren maken. De cursus wordt gegeven in samenwerking met muziekverenigingen in diverse gemeenten.

  • deelnemers: beginners; vanaf ca. 9 jaar
  • groepsgrootte: vanaf 8 deelnemers
  • cursusduur: 35 lessen van 60 minuten
  • lesdag/tijd: in overleg
  • start: ntb (bij voldoende deelname)
  • kosten: € 115,-*, te betalen in 10 termijnen
  • aanmelding: via de muziekverenigingen
  • instrumenten: worden beschikbaar gesteld door de verenigingen

*Let op: leerlingen van 21 jaar en ouder betalen bovendien 21% BTW

Tarieven

Voor de opleiding Hafa gelden speciale tarieven en voorwaarden. De Hafatarieven zijn opvraagbaar bij de betreffende vereniging. Voor meer informatie ben je welkom bij de schooladministratie.

HAFA tarieven schooljaar 2021/2022 gemeente Montferland (betreffende de inwoners van de voormalige gemeente Bergh) vindt je bij de tarieven van de gemeente Montferland.

Examens en diploma's

Hafa-examens

Leerlingen, die lid zijn van een Hafa-orkest, sluiten de verschillende leerfases af met een verplicht examen voor het diploma A, B, C of D. Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voordat je aan het praktijkexamen begint moet je het theorie-examen met goed gevolg hebben afgelegd. Het theoretische deel bestaat uit een pakket van 8 lessen en het examen. De lessen worden klassikaal gegeven. Het theoriemateriaal kun je downloaden via deze website bij examens en diploma's.

Organisatie

Aanmeldingen moeten voor half november binnen zijn bij de administratie, hier dragen de docenten zorg voor. Natuurlijk in overleg met de leerling. De theorielessen starten in de tweede week van januari. (NB. de start van de theorielessen is vanwege de lockdown opgeschort tot nader order)

Het examengeld bedraagt in totaal € 55,- *(€ 22,50 voor theorie-examen en € 22,50 voor praktijkexamen) * Deze prijzen zijn uitsluitend geldig in combinatie met les (minimaal 10 lessen van 20 minuten) bij een docent die vermeld staat op de website van Amphion Muziekschool.

Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen