Instrumentale en vocale lessen voor jongeren tot 18 jaar

De Muziekschool is al meer dan een halve eeuw hét instituut voor instrumentaal en vocaal onderwijs. Ook verzorgen wij opleidingen voor leden van de harmonie- en fanfareorkesten. Voor leerlingen die naar het conservatorium willen, hebben wij de vooropleiding. Dat klinkt misschien allemaal een beetje 'klassiek', maar wij geven met evenveel inzet en ervaring lessen in ...Pop, rock, funk, metal, blues, jazz, enz. De Muziekschool loopt voorop als het om moderne muziekstijlen gaat. In Doetinchem waren wij een van de eerste muziekscholen met een complete afdeling pop- en jazzmuziek. Al meer dan 25 jaar geven wij les in lichte muziek. Of 't nu gaat om zang, drums, gitaar, bas, toetsen of saxofoon, bij ons leer je spelen in elke muziekstijl en improviseren op akkoordenschema's. Onze docenten zijn doorgewinterde muzikanten, die zelf ook optreden met hun eigen bands.

Subsidie

Tot je 18e verjaardag krijg je subsidie wanneer je een instrument leert bespelen of zangles neemt. De peildatum is 1 augustus 2019. Lestijd, lesgeld en subsidie is afhankelijk van de gemeente waarin de leerling woont; niet van de locatie waar men les heeft.

Hoe zien de lessen er dan uit?

  • Gemeente Doetinchem en Bronckhorst

In de Gemeente Doetinchem en Bronckhorst hebben de instrumentale en vocale lessen voor privé-leerlingen t/m 17 jaar als basis een lestijd van 25 minuten.

  • Gemeente Oude IJsselstreek

In de gemeente Oude IJsselstreek bedraagt de lestijd voor eerste- en tweedejaars privé-leerlingen 20 minuten. Vanaf het derde jaar wordt 25 minuten les genoten.

  • Gemeente Montferland

Voor leerlingen uit gemeente Montferland geldt als basis een lestijd van 20 minuten.

De lesvarianten zijn: 2 leerlingen in 40 minuten of 3 leerlingen in 60 minuten.

De docent kiest afhankelijk van de prak­tische mogelijkheden voor de best passende les­variant.

  • Gemeente Bronckhorst

In de gemeente Bronckhorst worden nieuwe leerlingen geplaatst in een groepsles.

Hafa

Voor Hafa-leerlingen wijken de lestijden hier en daar af.

Langere lessen

NB. Langere lessen kosten meer

Wil je langere individuele lessen, dan kun je extra minuten lestijd bijkopen.

Maar let op: die extra tijd wordt niet gesubsidieerd.

Muziekschool in de buurt

De meeste lessen geven we in de hoofdvestiging van de Muziekschool in Doetinchem en de vestigingen in 's-Heerenberg en Ulft. Een beperkt aantal instrumentale en vocale lessen kun je volgen in o.a. Wehl, Varsseveld, Beek, Kilder, Dinxperlo, Gaanderen, Megchelen, Vorden en in Doetinchem op De Huet en in Dichteren. De lessen op De Huet en Dichteren zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Het aantal lesuren is echter beperkt. Daardoor kunnen we niet garanderen dat alle leerlingen, die zich hiervoor hebben aangemeld, ook een plaats krijgen. AMV geven we in alle gemeenten in onze omgeving. Ook worden op veel basisscholen in de gemeente Montferland, Bronckhorst en in de gemeente Doetinchem AMV lessen klassikaal gegeven onder schooltijd in groep 4.

Instrumentale en vocale ­lessen voor 18+

Is een muziekinstrument kunnen bespelen uw ultieme droom?

Of denkt u bij uzelf 'jammer dat het er vroeger niet van is gekomen, had ik toen maar ...'

Dan biedt de Muziekschool u nu die kans met

  • Kennismakingspakket
  • individuele lessen
  • groepslessen
  • een ruime keuze uit korte cursussen voor beginners en gevorderden.

Voor alle lesvormen voor leerlingen boven de 18 jaar geldt dat deze lessen ongesubsidieerd zijn.