Muziek en ons brein zijn twee thema’s die de laatste tijd steeds vaker met elkaar geassocieerd worden. Wat doet muziek met je hersenen? En wat voor effect heeft muziek op ziektes als Alzheimer en Parkinson?

Het leren spelen van een muziekinstrument stimuleert onze hersenen intensief. Wanneer we mensen die muziek luisteren aan een MRI-apparaat bevestigen zien we het brein tot leven komen. Bij mensen die een muziekinstrument leren bespelen gebeurt dit zelfs nog veel meer!

Toch ligt de drempel voor mensen vaak erg hoog om nog met een muziekinstrument te beginnen of om dit weer op te pakken. Vaak denken we dat het hiervoor te laat is of zijn we bang dat we er niet goed genoeg in zijn. Jammer en vooral niet waar!

Het maakt voor de stimulatie van je brein niks uit hoe goed je speelt, áls je maar speelt.

Muziek voor je Brein biedt na een succesvolle pilot groepscursussen speciaal voor volwassenen boven de 55 jaar aan. Hierbij werken wij samen met Muziekschool Oost-Gelderland. In een cursus van tien weken maakt u kennis met de gitaar of de piano voor een betaalbare prijs. In groepsverband leert u de basistechnieken van het instrument en leert u binnen enkele weken uw eerste liedjes. Enthousiast geworden? Dan kunt u gewoon door met een van onze vervolgcursussen. Het is ook mogelijk op een hoger niveau te beginnen wanneer u al wat meer ervaring heeft met het instrument.

Bent u jonger dan 55 jaar? Mail ons dan gerust even om te vragen naar de mogelijkheden.

Als u nog geen eigen instrument heeft is dit geen probleem. Er zijn al mogelijkheden om instrumenten te huren vanaf 3 euro per week. De cursussen vinden plaats in Doetinchem en Zutphen.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht op onze website of neemt u telefonisch contact op met Merel Bakhuizen.

https://www.muziekvoorjebrein.nl

info@muziekvoorjebrein.nl

tel: 06-51887431

Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen