Grafisch element

Alle activiteiten Landelijke Kindermuziekweek gecanceld


Ivm het coronavirus zijn alle geplande activiteiten van de muziekschool tot 6 april gecanceld. Dit betreft ook alle voorstellingen van de muziekschool in het kader van de Landelijke Kindermuziekweek.

Landelijke Kindermuziekweek van 27 maart t/m 5 april

Muziekschool Oost-Gelderland organiseert in de Kindermuziekweek twee voorstellingen per dag

een om 9:00 uur en een om 10:30 uur op de volgende locaties;

  • Maandag 30/03 in de Muziekschool in Doetinchem
  • Dinsdag 31/3 in de Muziekschool in Doetinchem
  • Woensdag 01/04 in het gemeentehuis van Hengelo
  • Donderdag 02/04 in de Muziekschool Bergh in 's-Heerenberg
  • Vrijdag 03/04 in het St. Joris gebouw in Ulft

De voorstelling gaat over een grote piratenboot vol met muzikale piraten die op zoek gaan naar een schat onder leiding van Kapitein Toet. Natuurlijk gaat dit niet goed en komen ze onderweg op verschillende plaatsen waar de schat natuurlijk niet ligt. Zo komen ze aan in Amerika bij de cowboys en indianen, in Ierland, in Spanje, in China, in Rusland enz. Hier maken de kinderen kennis met muziek uit deze landen en moeten er muzikale opdrachten gedaan worden. Ook krijgt de bemanning last van scheurbuik en zingen ze a capella over alle ellende die ze moeten ondergaan. Uiteindelijk komt het gelukkig ook allemaal weer goed.

De kinderen mogen in piratenoutfit naar de voorstelling komen en leren vooraf in de AMV lessen ook liedjes die terugkomen in de voorstelling, zodat ze lekker mee kunnen doen. Het wordt een leuke, leerzame interactieve voorstelling.