Dit jaar zijn er natuurlijk weer examens!! Ook voor jou!

Wil jij dit jaar ook een diploma gaan halen? Overleg even met je docent(e) wat de mogelijkheden zijn.

Schoolexamens

Leerlingen, die lid zijn van een Hafa-orkest, sluiten de verschillende leerfases af met een verplicht examen voor het diploma A, B, C of D. De Muziekschool biedt echter ook leerlingen, die geen lid zijn van een Hafa-orkest de mogelijkheid om een fase af te sluiten met een diploma. Maar dit is niet verplicht. Wie vrijwillig examen wil doen, overlegt eerst met zijn of haar docent. De docent stelt dan vast of je het gewenste muzikale niveau hebt bereikt.

Welke instrumenten?

Je kunt op de Muziekschool examen doen op alle instrumenten die vallen binnen de afdeling Klassieke Muziek: dwarsfluit, hobo, bariton/ euphonium, bastuba,klarinet, saxofoon, blokfluit, harp, gitaar, trompet, hoorn, trombone, viool, cello, piano, kerkorgel en slagwerk. Er zijn geen examens voor de afdeling Lichte Muziek.

Het examen

Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voordat je aan het praktijkexamen begint moet je het theorie-examen met goed gevolg hebben afgelegd. Het theoretische deel bestaat uit een pakket van 8 lessen en het examen. De lessen worden klassikaal gegeven.

Aanmelden kan tot/met 27 november.

Klik hier voor meer info

Klik hier voor aanmelden