Jong talent bij 8e Interscolair Muziek Festival

(Uniek samenwerkingsverband tussen Muziekschool en vier middelbare scholen)

Op vrijdag 6maart a.s. vindt er in de Bizetzaal van Muziekschool Oost-Gelderland voor de 8e keer het Interscolair Muziek Festival plaats. De vorige edities waren een groot succes. Het festival is voor zowel popmuzikanten en klassiek geschoolde muzikanten.

4 middelbare scholen - elk 4 muzikale afvaardigingen
Dit festival wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband tussen Rietveld Lyceum, Isala College, Ludger College, Ulenhof College, Muziekschool Oost-Gelderland en ArtEZ conservatorium.
De organisatie hoopt dat de muzikale talenten van de diverse scholen elkaar weten te inspireren tot mooie muzikale prestaties. Elke middelbare school kent haar ‘eigen’ muzikale avonden. Een feest voor elke scholier die graag muziek maakt en dit wil laten horen aan medescholieren, familie en bekenden. Voor het IMF zal elke middelbare school 4 onderdelen afvaardigen variërend van pop/rock tot klassiek. Een deskundige jury zal de diverse optredens beoordelen en een winnaar kiezen voor de juryprijs. Het publiek krijgt de gelegenheid een winnaar te kiezen voor de publieksprijs.Mede door deze samenwerking tussen de muziekschool, conservatorium en de vier middelbare scholen is het mogelijk voor leerlingen om de vooropleiding conservatorium in Doetinchem te volgen. Het Interscolaire Muziek Festival begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.