Grafisch element

Leerlingen Muziekschool met korting naar Pianorecital Enrico Reus en Jorrick Simmes


Op zondag 3 november a.s. geven twee oud-leerlingen van de muziekschool om 16.30 uur een mooi pianoconcert in Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg. O.a. staan er twee indrukwekkende suites van Sergei Rachmaninoff op het programma; Suite no 1 "Fantaisie-Tableaux' en Suite no. 2.

De eerste suite is gebaseerd op vier gedichten van verschillende Russische dichters. De delen laten diepe emotionele betrokkenheid zien en er worden onder andere vogelgeluiden, tranen en kerkklokken uitgebeeld.
De tweede suite heeft een traditionelere vorm en speelt met virtuoze momenten en rust en vreedzaamheid. In het slotdeel, een tarantella, gaat het om een duel tussen beide instrumenten, waarin vol bravoure naar een spectaculaire gezamenlijke climax wordt toegewerkt.

Beide heren studeren nu klassiek piano aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en spelen al voor een lange tijd samen en geven regelmatig concerten.Het concert in Kasteel Huis Bergh is uitermate geschikt voor de jeugd. De jongere bezoeker krijgt op een aangename en vooral gemakkelijke manier geschiedenisles. Entree € 21,50. Kinderen tot 13 jaar/CJP €13,50 (incl. 2 drankjes) Leerlingen t/m 17 jaar van Muziekschool Oost-Gelderland kunnen tegen het speciale tarief van € 7,50 (incl. 2 consumpties) naar dit concert door een mail te sturen naar petra.koekman@muziekschoolog.nl.