Grafisch element

Lockdown opnieuw verlengd. Muziekschool blijft t/m 15 maart voor publiek gesloten.


Beste leerlingen / ouders/verzorgers, gebruikers en huurders,

Helaas bleek dinsdagavond (23 febr. jl.) tijdens de persconferentie dat de huidige lockdown voor zeer veel organisaties tot ten minste 15 maart wordt verlengd. Dit betekent dat in deze periode de theaters, bibliotheken, bioscopen, podia voor alle genres van muziek, musea, muziekscholen, presentatie-instellingen en monumenten gesloten blijven voor publiek.

Dit betekent tevens dat de muziek-, dans- en musicallessen nog even moeten worden voortgezet op dezelfde wijze als de afgelopen weken. Dat kan zijn via WhatsApp beeldbellen, ZOOM, TEAMS of via instructiefilmpjes. De mogelijkheden zijn heel divers en worden door de meeste docenten vaak aangepast aan de mogelijkheden van de leerling en/of groep. We gaan vanzelfsprekend goed onderzoeken of er toch nog extra mogelijkheden zijn om b.v. met jeugdgroepen wel buiten te kunnen dansen. U wordt hier apart over ingelicht.

Diverse muziekdocenten mogen de komende tijd wel weer op enkele basisscholen starten met de muzieklessen. Wij hopen dat in navolging van de contactberoepen de privé muzieklessen ook binnenkort mogen starten, een landelijke lobby is gaande. Wij vragen iedereen om begrip en hopen dat we de huidige situatie nog even kunnen volhouden.


Op de website van de de rijksoverheid staat o.m. het volgende:

Het kabinet heeft op 23 februari besloten dat de lockdown en de avondklok tenminste tot en met 15 maart van kracht blijven. Om het coronavirus terug te dringen, moeten het aantal contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt blijven. De essentie van dat pakket is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft.

Theaters, bibliotheken, bioscopen, musea, concertzalen, monumenten, muziekscholen en vergelijkbare locaties, blijven tenminste tot en met maandag 15 maart gesloten voor publiek.

Ondanks dat de instellingen er alles aan doen om te voorkomen dat bezoekers elkaar besmetten, zijn bezoekers onderweg naar, rond en op die locaties vaak langer in de buurt van mensen buiten hun eigen huishouden. Als hier besmetting plaatsvindt, dan bestaat de kans dat zij anderen besmetten. Dit willen we voorkomen.

Lees meer via deze link:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/regels-voor-culturele-instellingen

Vriendelijke groet,

Henk Lubberdink
Directeur Muziek