Grafisch element

Muziekschool helaas de komende twee weken dicht! (van 5/11 t/m 18/11)


Muziekschool moet helaas ook twee weken dicht!

Helaas moeten alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn dit keer twee weken gesloten zijn, met ingang van morgen 5 november a.s. Muziekscholen worden dit keer op diverse pagina’s van de rijksoverheid apart genoemd, wij moeten dus ook echt twee weken dicht.

voor link naar rijksoverheid klik hier

Hier staat voor ons dit keer het volgende genoemd:
Vanaf 4 november 22.00 gelden de volgende regels:
Er is een verbod op openstelling van voor publiek toegankelijke gebouwen. Dit betekent dat bibliotheken, bioscopen, theaters, podia voor alle genres van muziek, musea, muziekscholen, presentatie-instellingen en monumenten met een publieksfunctie gesloten zijn.

Wat betekent dit voor onze lessen en samenspel?

De lessen:
Deze Coronamaatregel betekent voor ons dat wij de komende twee weken de muzieklessen en musicallessen via online mogelijkheden gaan verzorgen.
Wij hebben de docenten gevraagd dit zoveel mogelijk te doen volgens het bestaande rooster. Iedereen heeft hier tijdens de vorige lockdown veel ervaring in opgedaan, zowel de docenten als de leerlingen. We hebben hierover van verschillende ouders en leerlingen diverse reacties mogen ontvangen, waar we lering uit hebben getrokken. Er zal veel gebruik worden gemaakt van mogelijkheden zoals: Teams, ZOOM, WhatsApp bellen, Skype en andere goede programma’s.

Het samenspel:
Sommige ensembles waren net gestart, andere groepen stonden op het punt te beginnen. Deze worden nu allemaal twee weken doorgeschoven. Wij hopen op een nieuwe start per 19 november a.s.

Muzieklessen op basisscholen:
Muzieklessen die de muziekschool verzorgt op bijna 60 basisscholen (onder schooltijd) gaan in principe gewoon door. Deze basisscholen blijven immers gelukkig gewoon open voor het reguliere lesprogramma.

Danslessen Jazzdansschool:
Danslessen die de Jazzdansschool verzorgt in de parkstudio bij de SAZA aan de Sportweg in Doetinchem gaan voor leerlingen t/m 17 jaar gewoon door, immers sport blijft mogelijk voor jeugd t/m 17 jaar.

Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen