Grafisch element

leerlingen muziekschool met korting naar OGSO concert DAADKRACHT & BETOVERING


Het Oost-Gelders Symfonie Orkest (OGSO) verzorgt dit najaar twee mooie concerten met drie topstukken uit het klassieke repertoire.

Het orkest opent deze concerten met de ouverture uit de opera 'Der Freischutz' van Carl Maria von Weber. Deze opera werd voor het eerst opgevoerd in 1821. Al in deze ouverture is te horen dat de opera gaat over de inruil van de ziel (ditmaal van een jonge jager) tegen (uiteindelijk hun doel voorbijschietende) magische krachten van de duivel. Vervolgens begeleidt het orkest de topviolist Mathieu van Bellen in het vioolconcert van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Dit vioolconcert brengt luisteraars al sinds de eerste opvoering in 1844 tot ontroering en vervoering door zijn opgewektheid en rijkdom aan verrukkelijke melodieën. Na de pauze volgt de 7e symfonie van Ludwig van Beethoven. Deze symfonie in vier delen werd voor het eerst uitgevoerd in 1813 en wordt sindsdien wel omschreven als “een groot feest”. Het tweede deel, het Allegretto, wordt vaak in films gebruikt en het derde deel heeft een ritmisch motief dat bij velen nog lang in het hoofd zal zitten.

De vioolsolist Mathieu van Bellen (Hulst, 1988) is landelijk onder een breed publiek bekend door zijn optreden op het Prinsegrachtconcert 2016. Verder excelleert hij in het veelgeprezen Busch trio. Mathieu van Bellen speelt op een Guadagnini viool uit 1783.

De concerten vinden plaats op:

    • Zaterdag 24 november 2018 om 20:00 uur in de Catharinakerk, Simonsplein 25 te Doetinchem,
    • Zondag 25 november 2018 om 14:30 uur in Theater de Hanzehof te Zutphen

Kaarten:

  • Leerlingen Muziekschool Oost-Gelderland (MOG) kunnen één persoonsgebonden toeganskaart voor de gereduceerde prijs van € 10,- bestellen door voor 14 november een mail te sturen naar petra.koekman@muziekschoolog.nl o.v.v. kaart MOG- leerling.
  • Vioolleerlingen MOG kunnen één persoonsgebonden vrijkaart bestellen door voor 14 november een vrijkaartje te reserveren via een mail naar petra.koekman@muziekschoolog.nl o.v.v. vrijkaart MOG- leerling.

Begeleiders en/of ouders van leerlingen betalen de normale prijs van € 18 in de voorverkoop of € 20€,/resp. 20,25€ per stuk aan de zalen. Ook deze kaarten kunt u gezamenlijk met de vrijkaart of de kaart tegen het gereduceerd tarief bestellen tot uiterlijk 14 november a.s.via petra.koekman@muziekschoolog.nl.

Vervolgens kunt u het totaalbedrag overmaken op: NL53RABO 0169 1494 47 t.n.v. Penningmeester OGSO, St Muziekschool O-G o.v.v. uw achternaam. Als het bedrag is ontvangen, kunnen de kaarten op de muziekschool worden afgehaald of naar u worden opgestuurd.