Grafisch element

Online Informatieavond over de Vooropleiding Conservatorium


Muziek als beroep, iets voor jou? Ontdek het tijdens de online informatieavond over de Vooropleiding Conservatorium

De Vooropleiding Conservatorium is een samenwerkingsproject van:


Ludger College - Rietveld Lyceum - Ulenhofcollege - Almende College/Isala - Amphion Muziekschool - ArtEZ Conservatorium.

Wanneer?

Donderdag 29 april 2021, van 19.30 uur tot 20.30 uur

Hoe?

Meld u aan via henk.lubberdink@muziekschoolog.nl en u ontvangt van ons een link om deze avond online bij te wonen.

Voor wie?

Voor alle leerlingen (en hun ouders/verzorgers) die er over denken om van muziek hun beroep te maken.

Heb je belangstelling om al tijdens je middelbare schooltijd je voor te bereiden op een beroepsopleiding in de muziek, dan is deze vooropleiding misschien wel iets voor jou. Je ouders zijn uiteraard ook welkom op deze online-informatieavond.

Waarom?

Veel leerlingen bereiden zich al tijdens hun middelbare school voor op een studie aan het conservatorium. Meestal doen zij dit op een muziekschool of bij een privédocent. Conservatorium, muziekscholen, muziekdocenten en het voortgezet onderwijs opereren doorgaans onafhankelijk van elkaar, waardoor toekomstige conservatoriumstudenten aansluitproblemen kunnen ondervinden.

De bovengenoemde middelbare scholen, Amphion Muziekschool (voorheen Muziekschool Oost-Gelderland) en ArtEZ Conservatorium zijn daarom een samenwerkingsverband aangegaan in de vorm van een gezamenlijke externe vooropleiding.

Wat kun je op 29 april verwachten?

Tijdens deze avond zullen diverse sprekers informatie geven over verschillende aspecten van deze vooropleiding:

 • Wat is de inhoud ervan
 • Voor wie is het bedoeld
 • Hoe kun je je inschrijven
 • Hoe verloopt de selectieprocedure
 • Wat zijn de kosten

Opzet van de vooropleiding

Je blijft je instrumentale/vocale lessen volgen bij je eigen muziekdocent. Daarnaast ga je het vooropleidingspakket volgen op diverse locaties. de theorielessen worden gegeven op één van de middelbare scholen. Deze lessen plannen we zoveel mogelijk in aansluiting op het reguliere schoolrooster van de deelnemende leerlingen. Zo nodig kan de leerling vrij krijgen van zijn reguliere les om deze theorielessen bij te wonen. Op het conservatorium volg je drie hoofdvaklessen en meerdere samenspeeldagen en voorpeelmomenten. Op de muziekschool wordt je ingedeeld in ensembles en/of bands en zijn er diverse optredens.

Toelatingstesten
Om toegelaten te kunnen worden zijn er toelatingstesten noodzakelijk. Hierover hoor je tijdens de informatieavond meer. Wie de toelatingstesten met goed gevolg aflegt kan volgend jaar met de vooropleiding starten.

Inschrijving

Inschrijving is mogelijk voor zowel Klassieke muziek, Jazz & Pop, Docent Muziek, Muziektherapie, Media Music en Muziektheater.

Deelname voor Jazz & Pop, Klassieke Muziek en Media-Music staat open voor leerlingen vanaf het tweede of hogere leerjaar (niet eindexamenjaar).

Deelname voor Docent Muziek, Muziektherapie en Muziektheater staat open voor leerlingen in latere leerjaren.

De kosten

Een deel van de kosten voor het vooropleidingspakket worden betaald door de deelnemende scholen. NB. Dit geld niet voor de instrumentale/vocale lessen bij je eigen muziekdocent,

Mocht je op 29 april verhinderd zijn, dan kun je ook je vragen stellen aan onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen:

 • Ludger College :
 dhr. E. Soontiëns
 • Rietveld Lyceum: dhr. F. Cuijpers
 • Ulenhofcollege:
 dhr. K. van Marle
 • Almende College/locatie Isala: mevr. M. Slebioda
 • Amphion Muziekschool : dhr. H. Lubberdink
 • ArtEZ Conservatorium: dhr. A. Buijs