Vacature lid Raad van Toezicht

Muziekschool Oost-Gelderland is hét instituut voor muziek- en dansonderwijs van Doetinchem, ’s-Heerenberg, Ulft en regio. Muziekschool Oost-Gelderland verzorgt muzikale vorming, muziekonderwijs, musical en dans voor amateurs en toekomstige professionals, in de breedste zin van het woord en al dan niet in samenhang met andere kunstzinnige disciplines. Muziekschool Oost-Gelderland bevordert de actieve en passieve muziekbeoefening in de gemeenten Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek onder alle lagen van de bevolking.

Muziekschool Oost-Gelderland is, mede ingegeven door aan haar opgelegde gemeentelijke bezuinigingen, in ontwikkeling naar vernieuwend muziekonderwijs. Daarnaast oriënteert Muziekschool Oost-Gelderland zich concreet op mogelijkheden voor strategische samenwerking met partners in de cultuursector.

Muziekschool Oost-Gelderland heeft drie vestigingen. De hoofdvestiging is in Doetinchem met daarnaast vestigingen in Ulft en ’s -Heerenberg. Wekelijks vinden ruim 6000 leerlingen en cursisten hun weg in het aanbod van Muziekschool Oost-Gelderland. Bij deze ondernemende en innovatieve organisatie werkt een 90-tal medewerkers, met veel inzet en enthousiasme, zowel in vaste dienst, op grond van een zzp-basis of als vrijwilliger.

Functiebeschrijving

De Raad houdt toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken van Muziekschool Oost-Gelderland. Ze komt normaliter zesmaal per jaar bijeen en werkt volgens de Governance Code Cultuur. Bij de achtergrond van de zittende leden ligt het accent op bedrijfskundig, onderwijskundig en cultuurinhoudelijk vlak. De zittingstermijn is vier jaar met de mogelijkheid van een verlenging met één termijn.

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden. In verband met het bereiken van het eind van de tweede termijn medio 2019 van enkele van haar leden is er een vacature ontstaan op de bedrijfs-strategische portefeuille. De Raad zoekt een enthousiaste en geschikte kandidaat, bij voorkeur afkomstig uit de gemeente Montferland en de gemeente Doetinchem. De Raad vraagt van de kandidaat een grote affiniteit met muziek en cultuur en bewezen kennis en ervaring op het gebied van het strategisch-organisatorisch terrein.

De Raad van Toezicht hecht aan diversiteit in haar samenstelling qua leeftijd, gender, achtergrond en woonplaats.

Informatie en reageren

Meer informatie over Muziekschool Oost-Gelderland kunt u vinden op www.muziekschooloostgelderland.nl. Mevrouw Van den Broek, voorzitter, kan u meer vertellen over de Raad van Toezicht; zij is bereikbaar op 06-53946327.

Uw reactie kunt u vóór 15 juni 2019, voorzien van uw curriculum vitae, richten aan de Raad van Toezicht van Muziekschool Oost-Gelderland, t.a.v. Mevrouw Koekman, Bizetlaan 1, 7002 LV Doetinchem of via haar mailadres petra.koekman@muziekschoolog.nl

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdagavond 19 juni 2019 vanaf 18.30 uur.