Vooropleiding Conservatorium

Gezamenlijke vooropleiding ArtEZ Conservatorium Arnhem, Ludger College,Rietveld Lyceum, Ulenhofcollege, Almende College, locatie Isala in Silvolde en Amphion Muziekschool in Doetinchem.

Als je van muziek je vak wilt maken, moet je beschikken over talent en over specifieke vaardigheden zoals muzikaal gehoor en speeltechniek. In deze meerjarige externe vooropleiding Klassieke Muziek, Jazz & Pop of Docent Muziek helpen we je om deze vaardigheden onder professionele begeleiding te ontwikkelen.
Het doel is het toelatingsniveau van het conservatorium. Je kunt starten vanaf het tweede jaar van het vwo, havo of vmbo-tl en met de vooropleiding Docent Muziek in het laatste jaar. Heb je belangstelling, neem dan contact met ons op.

Ook als je belangstelling hebt voor een vooropleiding Media Music, Muziektherapie of Muziektheater kun je contact met ons opnemen.

Theorie en gehoortraining

Voor theorie en gehoortraining duurt de vooropleiding drie jaar.

Je volgt eenmaal per week een theorieles. Aan het eind krijg je bij voldoende resultaat een certificaat, waarmee je voor dit onderdeel toelaatbaar bent tot het ArtEZ Conservatorium. De theorielessen worden gegeven door een muziekdocent van het St.-Ludgercollege.

Instrumentale vorming

De individuele instrumentale of vocale muziekles volg je bij je eigen docent. Daarnaast krijg je drie keer per jaar een individuele les van een hoofdvakdocent van het conservatorium.

Voorspeelavonden

Bij de voorbereiding op een studie aan het conservatorium hoort ook het optreden voor publiek. Hiervoor worden twee keer per jaar voorspeelavonden georganiseerd. Eenmaal per jaar, op een vrijdag en zaterdag in het voorjaar, spelen alle leerlingen van de vooropleidingen van het conservatorium samen in ensembles en workshops onder leiding van conservatoriumdocenten. De afsluiting van die werkdagen is een gezamenlijke presentatie in de concertzaal van het conservatorium.

Studieresultaten

Twee keer per jaar ontvang je een rapport over je studievoortgang van de theorie, je instrumentale/vocale prestaties en het oordeel van de hoofdvakdocent. Na het eerste rapport (februari) kun je samen met je ouders een gesprek aanvragen om over je studie te praten.

Je optreden op de tweede voorspeelavond in de muziekschool geldt als instrumentaal/vocaal beoordelingsmoment. Bovendien krijg je aan het eind van elk studiejaar de gelegenheid om voor te spelen voor een auditiecommissie op het conservatorium.

Het rapport is een verslag van je studieresultaten en wordt vooraf besproken met de betrokken docenten en stafleden. Aan het einde van het eerste jaar (proefjaar) wordt vastgesteld of je kunt doorstuderen binnen de vooropleiding.

Kosten

Neem voor de kosten contact op met Amphion Muziekschool.

Aanmelding en toelating

Je kunt je digitaal aanmelden via deze link .

Om tot de vooropleiding toegelaten te worden, moet je zowel een theoretische als een praktische toelatingstest doen.

Kijk voor de toelatingseisen en meer informatie op www.artez.nl/conservatorium

Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen