Cursus over componist César Franck

In acht middagen neemt cursusleider Roel Smit je mee in de wereld van de grootste Franse componist van de 19e eeuw: César Franck. Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag meer willen weten over klassieke muziek, in dit geval de muziek van deze grote Fransman die tweehonderd jaar geleden geboren werd (1822-1890).

Staan Bach en Beethoven bovenaan de waarderingslijsten van de klassieke muziekliefhebber, bij Franck ligt dat anders. Het 'grote publiek' kent hem minder. Roel Smit maakt in deze cursus duidelijk dat dit niet terecht is. Hij laat muziekfragmenten horen, vertelt daarbij en geeft achtergrondinformatie. Zo ontstaat een beeld van een bescheiden, doch groot en vaardig componist. Schepper van enige muzikale topwerken!

Welke werken? Bijvoorbeeld de Symfonie in d-klein, de Sonate voor viool en piano, de Variations Symphoniques (feitelijk een concert voor piano en orkest), en zijn grootste werk: het oratorium Les Béatitudes (De Zaligsprekingen). Daarnaast zijn er een paar werken voor piano-solo en een klein, maar belangrijk orgelrepertoire. Maar er is meer, het bij velen bekende (toch!) Panis Angelicus niet te vergeten.

Cursusleider Roel Smit brengt de laagdrempelige informatie met groot enthousiasme. Ook levert hij gul schriftelijk cursusmateriaal en links naar YouTube video's waarop de werken niet alleen te horen zijn, maar de musici ook te zien. Was je nog geen fijnproever? Na deze cursus wél!

Cursusleider: Roel Smit, stadsbeiaardier Doetinchem
Locatie: Bizetlaan 1, Doetinchem
Cursusdata: 15 en 22 februari, 8, 15, 22 en 29 maart, 5 en 12 april

LesdagDinsdag15.00 - 17.15 uur (met pauze)
Lesduur135 minuten8 bijeenkomsten
Kosten€ 200,00te betalen in maximaal 2 termijnen
Start datum15 februari 2022Bij voldoende deelname
CursusMuziekleer Zoek andere lessen met: Muziekleer .
DoelgroepVolwassenen Zoek andere lessen met: Volwassenen .
LokatieAmphion Muziekschool vestiging Doetinchem Zoek andere lessen met: Amphion Muziekschool vestiging Doetinchem .
AanmeldenKorte Cursussen Aanmelden via het formulier.
TarievenBronckhorst , Doetinchem , Montferland & Oude IJsselstreek De tarieven zijn afhankelijk van de gemeente waarin u woont.
Doe mee met Méér Muziek in de Klas!
Afspelen