Grafisch element

Lichte muziek voor strijkers (korte cursus voor volwassenen)


Amphion Muziekschool (voorheen Muziekschool Oost-Gelderland) heeft per 1 januari 2020 een flinke reorganisatie ondergaan. De Muziekschool is vanaf deze datum gestopt met het aanbieden van

  • muzieklessen aan leerlingen van 15 jaar en ouder. (U kunt eventueel nog wel een instrument huren bij de muziekschool, zie info huurinstrumenten
  • het aanbod dansonderwijs in vestiging Bergh voor alle leeftijden

Dit deel van het muziekschoolaanbod is overgedragen aan ZZP-ers. U kunt uw lesafspraken vanaf nu rechtstreeks bij een van hen regelen.

Voor deze lessen verwijzen wij u naar de volgende docent(en)

Roosmarijn Tuenter

Docent
m. 06-36377743
@. info@roosmarijnmusic.com
w.Lichte muziek voor strijkers (korte cursus voor volwassenen)

Lichte muziek voor strijkers (korte cursus voor volwassenen)

Veel mensen koppelen een strijkinstrument meteen aan klassieke muziek en weten niet dat er nog veel meer mogelijk is dan dat. Ben jij een strijker en benieuwd naar de verschillende klanken en kleuren die je instrument in zich heeft? In deze cursus beginnen we een spannende zoektocht naar je eigen muzikale smaak en sound. We laten alle etudes en sonates even links liggen en duiken we in de wereld van de lichte muziek. Je leert de basisbegrippen van jazz, pop en improvisatie en gaat vooral veel spelen. Hoe kan ik soleren over een jazz standard, of meespelen met m’n favoriete pop song? En wat gebeurt er als er geen noten voor mijn neus staan? Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen en waar we op een speelse manier mee aan de slag gaan. Zo kom je erachter dat je strijkinstrument niet alleen voor klassieke muziek geschikt is, maar voor heel veel meer. Als afsluiting wordt er een concert georganiseerd waarin de resultaten worden gepresenteerd!
Het is handig als je noten kunt lezen en een enigszins gevorderde strijker bent.

Groepsgrootte4 tot 8 personenvolwassenen
Lesduur60 minuten8 lessen
Start datumFebruari 2020
CursusViool Zoek andere lessen met: Viool .
DoelgroepVolwassenen Zoek andere lessen met: Volwassenen .
LokatieAmphion Muziekschool vestiging Doetinchem Zoek andere lessen met: Amphion Muziekschool vestiging Doetinchem .
DocentRoosmarijn Tuenter Zoek andere lessen met: Roosmarijn Tuenter .
TarievenBronckhorst , Doetinchem , Montferland & Oude IJsselstreek De tarieven zijn afhankelijk van de gemeente waarin u woont.