Amphion Muziekschool (voorheen Muziekschool Oost-Gelderland) heeft per 1 januari 2020 een flinke reorganisatie ondergaan. De Muziekschool is vanaf deze datum gestopt met het aanbieden van

  • muzieklessen aan leerlingen van 15 jaar en ouder. (U kunt eventueel nog wel een instrument huren bij de muziekschool, zie info huurinstrumenten
  • het aanbod dansonderwijs in vestiging Bergh voor alle leeftijden

Dit deel van het muziekschoolaanbod is overgedragen aan ZZP-ers. U kunt uw lesafspraken vanaf nu rechtstreeks bij een van hen regelen.

Voor deze lessen verwijzen wij u naar de volgende docent(en)

Hans Westerveld

Docent
m. 06-12760312
@. hans.wes@hotmail.comTrekharmonica voor volwassenen (korte cursus)

Trekharmonica voor volwassenen (korte cursus)

Het verschil tussen harmonica en accordeon

“Als je aan een harmonica trekt hoor je iets anders, dan als je duwt. Bij een accordeon maakt dat niet uit.”

Toch valt er op bovenstaande uitleg wat af te dingen. De Vlaamse naam voor de trekharmonica is namelijk ‘diatonische accordeon’. Diatonisch betekent dat de halve tonen (bij de piano de zwarte toetsen, als je uitgaat van de C-toonladder) ontbreken. En inderdaad is het zo dat op de trekharmonika in haar oervorm alleen hele tonen aanwezig zijn. Zoals bij de eenrijer. Tweerijers hebben meestal wel halve tonen, maar die zitten op doorgaans een ongebruikelijk plaats: namelijk helemaal bovenin.

Toch is het - om misverstanden te voorkomen beter om te spreken van een ‘wisseltonig’ instrument. Want dat is toch het meest kenmerkende van de trekharmonica: dat er onder één knop bijna altijd twee tonen zitten.

Is trekharmonica een instrument voor u? Deze cursus is een ideale gelegenheid om hier achter te komen. De lessen worden gegeven op een 2 rijer in C/F.

U hoeft niet in het bezit te zijn van een instrument, deze kan eventueel gehuurd worden. Informatie hierover verkrijgbaar op de muziekschool.

LesdagNader te bepalenTijd in overleg
Lesduur60 minuten6 lessen
Start datumFebruari 2020Bij voldoende deelname
Groepsgrootte4 tot 6 personen
CursusAccordeon Zoek andere lessen met: Accordeon .
DoelgroepVolwassenen Zoek andere lessen met: Volwassenen .
LokatieAmphion Muziekschool vestiging Doetinchem Zoek andere lessen met: Amphion Muziekschool vestiging Doetinchem .
DocentHans Westerveld Zoek andere lessen met: Hans Westerveld .
TarievenBronckhorst , Doetinchem , Montferland & Oude IJsselstreek De tarieven zijn afhankelijk van de gemeente waarin u woont.